Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oscar Hedman, 21 år och ensammast i världen.

Oscar Hedman, 21 år och ensammast i världen. Han är lång och gänglig. Det råttfärgade håret ligger flottigt mot pannan och glasögonen har glidit ned en bit på näsbenet. Han har på sig tennisskor, jeans och en svart kappa. Hans kliv är långa och snabba, som om han kämpade för att inte råka springa iväg.

Hans farsa ville alltid att han skulle bli fotbollsspelare, stjärnan på planen precis som han själv varit i yngre dagar, men Oscar vägrade.

Oscar har alltid varit fascinerad av böcker. Känslan när man för första gången viker upp en sida på en ny bok, eller vad historien kan vara bakom gamla biblioteksböckers alla hundöron och fläckar kan fängsla honom för en hel kväll. Så länge han kunnat läsa har han slukat allt från biografier till faktaböcker till serietidningar, mest för att glömma bort vem han är för en stund.

Alldeles för många gånger under sin barndom låg han vaken om nätterna och hörde hur föräldrarna skrek på varandra i rummet intill. Alldeles för många gånger handlade bråken om honom.
Hans farsa alltid arg, medan morsan mest grinade, eller ännu värre – bara var tyst.
Efter bråken brukade han alltid måla. Han gömde skapelserna långt in i garderoben, så inte farsan skulle hitta dem. Aldrig skulle han visa någon alla dessa känslor han inte med ord kunde beskriva.

När Oscar var 9 år visste han allt om rymden och dinosaurier, kunde upp till 12ans multiplikationstabell utantill och visste vad vartenda landskap i Sverige hette.
Men aldrig i hela sitt liv har han fått höra av sina föräldrar att han är bra. Ända sedan barnsben har allt han gjort varit fel.
För att undvika sina föräldrar så mycket som möjligt har han dragit sig undan till hans rum med de orangea väggarna.

För 1 år sedan kom Oscar på ett sätt som skulle göra att han äntligen började leva, äntligen blev någon. Han startade falska användare på olika dejtingsajter. Och han älskade det från första stund.
Han älskar att vara Mario, 25 årig erfaren älskare som festat klart med sina polare och nu söker efter ”den rätta”. Han älskar att vara Linus, en ensam poet som söker vänskap i misären. Och han älskar att vara Maja. Horan Maja som alla spottar på, men som vet att hon en dag kommer bli en berömd sångerska.

Han hatar att vara Oscar Hedman, 21 år och ensammast i världen.

Men någon dag ska han bryta sig loss från sig själv.




Prosa (Novell) av mapleleaves
Läst 310 gånger
Publicerad 2009-01-21 20:52



Bookmark and Share


  Marlboroman/Hg VIP
Bortsett från en och annan rödpennekommentar känner jag att jag vill läs en bok av dig. Fin penna har du. Verkligt fin.
2010-02-27

  emilia14
bra novell med djupa o öppna känslor, säkert många som känner igen sig...
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

mapleleaves