Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

David som i Bowie

Om jag skulle fötts som man
skulle jag ha hetat David
efter David Bowie
Min pappas idol

Om jag hade varit en David, vem hade jag varit då

Hade allting varit omvänt
Hade jag varit poppis i skolan
Gått ut med högsta betyg

Är David en högavlönad framgångsrik familjefar
Har David en budget, en plan, hela sin framtid klar
Har David allt som jag inte har

Eller är vi en och samma

Gömde han sig med mig på skolgården tills klockan ringde in
Skapade han fantasifoster runt sin säng på nätterna så att han skulle våga somna

Är han en lågavlönad drömmare med känslorna utanpå

Om jag en gång får träffa David
Ska vi sitta med korslagda ben på det knarriga golvet i vårt barnrum, skåla i rödvin och lyssna på Moonage Daydream tillsammans






Fri vers av Pytti
Läst 468 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-01-26 16:22



Bookmark and Share


  Svartsilver
mycket intresanta tankar.
2009-01-26

  Tera
"Om jag en gång får träffa David
Ska vi sitta med korslagda ben på det knarriga golvet i vårt barnrum, skåla i rödvin och lyssna på Moonage Daydream tillsammans"

Hmmm...Jag hade velat träffat honom som han var en gång...
men vem är jag att döma han kanske är likadan som han var för 20 år sedan?
Bowie är ett geni...
dock tydligare förut..
var inte allt det?
2009-01-26

  Larz Gustafsson VIP
En underbar artist och en underbar sång.
Bowie är ett geni.
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Pytti
Pytti