Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kallt

Stadens
vilda ätande
tuggar upp
våra fotsulor
de enda
som fortfarande
strävar framåt
mot
tro, hopp och kärlek

Det finns
inga revolutionärer längre
det finns
bara meningslösa
apor
på bästa sändningstid
och flyttfåglarna
har flyttat för gott

Luften är
fylld
smog
och självmordsblod
det regnar
depressioner
på marken
växer inga blommor
längre
allt är
doftlöst

Vingklippta änglar
dunsar
i asfalten
och dör
bakom
våra uppätna
fötter

Likbleka
människor
med silikoninlägg
ler
stelt





Fri vers av Ola Rydberg
Läst 138 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-27 18:43



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Ja en vinkling av stan..inte vacker men sällan är sanningen det ?!
Snyggt diktat !
2009-01-27

  Svartsilver
Ja vad annat kan jag säga än att du har lyckats otroligt bra med denna sanningen i din text.
2009-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan