Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgen saknar rubrik

 

 

Fyller min bägare
med fruktrik tillit.
Smaken av ord
fyller vart hörn.

Kanten krönt av tårar.

Där...
bland vindar och stråk
på botten,
ligger saknaden
tydlig.
Det där odrickbara,
det ögat ser, små spår,
förnimmelser.

 

Fyller ånyo bägaren,
tillåter inte smaken
att bära.
Väntar...

 

Fingrar, kramar om.

Något är odrickbart,
hindret,
som försommarfrukt omoget,
smakrikt,
syrligt i väntan.


Men aldrig
slutar jag
fylla bägaren,

se genom tårar,


botten...

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 235 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-05 22:45



Bookmark and Share


  Rolfsdotter
Vemodiga men vackra tankar. Stark rubrik som talar för sig själv.
2009-02-06

  KristinaE
vacker, sirligt sorgsen men ändå hoppfull, då någon sa mig orden den som fäller många tårar får vackra ögon och är nära Gud! om jag då tror att Gud är en metafor för kärleken - ja, då är kärleken nära när man fäller många tårar..
2009-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt