Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Täljer bitar ur saknaden

 

 

Om än inte gripbar
så landar den naken
bland smulor
mitt finger skapar vägar i,
drömmer sig vidare i...

Om än inte
så är aningen
förväntan,
frukten.

Frö skall gro,
värme linda sig
om omvägar,
njutas,
landa i tanken.

 


Jag byter jord i kruka
håller dig varsamt
som jag håller mer
av...
om än inte gripbar

så landar tanken

 

där framme

 

 

vår...

 

 

Aldrig har önskan
så stilla
mjuknat
där jag tittar upp,
där månen försvinner
och du växer dig större
i mig.

Aldrig...  och alltid...

 

Därutöver.

 

Förväntan...
Och mer
skriver jag i handen
som letar sig ur fickan,
vågar smaka på värmen
att växa
där värme
blir vårt försättsblad.

Hur ser vardagen ut?

Skriver vi fortsättningen
på samma ark?

 

 

Om än inte gripbar
förblir förväntan
en dröm,
en önskan om något mer

med dig.

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-06 00:03



Bookmark and Share


  Rolfsdotter
Jag känner en värme i texten som förmedlar många känslor och frågor...
2009-02-06

  Stefanie Nerman
Mycket vacker, känns på något sätt sårbar och den flyter på väldigt fint.
2009-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt