Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

alkoholens påverkan

Flaskan tog i marken
Glaset for över gatan
Gröna små glasbitar
Som en hund nästa dag trampar på

alkoholens vårdslöshet är vandalismens skapare
Ett par öl
Och vandalismen är i full gång

De tror de är så tuffa
Men "stor i orden
Liten på jorden"

Alkoholen skriker och gormar något åt en stackars liten flicka
De börjar gå mot henne
Hon går tveksamt bort

De börjar för följa henne
Hon hör fotsteg bakom sig
Utan att titta bak börjar hon gå snabbare
alkoholen viskar till varandra
Hon kan inte urskillja orden

Nu springer den ensama lilla flickan
Bort från det som snart tar henne
Bort från alkoholens påverkan

Flickan är inte snabb
Alkoholen är snabbare
De tar in på henne
Slänger sig över henne

Nu är det i full gång
Dem som dagen efter inte minns
är tankelösa i stunden
Men flickan minns
Dem som dagen efter blir bakis
Men flickan blir skadad för livet
För alkoholens påverkan
Skadar allt i sin närhet




Fri vers av TotalVärdelös
Läst 387 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-20 12:49



Bookmark and Share


  blaite
Tyvärr så ser det ut så..viktig text..
2009-08-20

  Ärkeängelen Michael
Tyvärr kan man inte skylla allt på alkoholen.....det finns något som heter personligt ansvar.......vet man om att man blir dum i huvuvdet av alkohol....Se är domen hård - ikke en droppe......

Men så fungerar inte folk tyvärr.....så vi får lägga hela skulden på alkoholen.....

Allt för många som råkar ut för det din text beskriver....

Värt en skyddsängel
2009-08-20
  > Nästa text
< Föregående

TotalVärdelös
TotalVärdelös