Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så som i en saga vill jag av dig nu livet taga.


I realiteten, en betingad reflex.


Jag slår mig i slang med mig själv, och slänger käft med alla, för vem vill vara en skugga av sitt forna jag. Ingen faller över mig när jag skådar dagen ljus om natten. Som en skänk från ovan faller vi i god jord och smörjer kråset i skuggan av dig. Du plockar russinen ur kakan som inte är värt ett ruttet lingon. Att vara sig själv eller att inte vara sig själv, det äro frågan du ställer dig, när jag sitter vackert och sträcker fram höger tass till dig. In i det sista och ut ur det första, vill jag dig bara väl min vän. Än si än så kom si kom sa. det vad det jag sa. Sila snacket och slå en signal, till dig själv, för nu äro tärningen kastad i sjön. Full i sjutton sjunger vi på sista versen, medans jag ställer mig vid skampålen och simmar lungt.




Övriga genrer av Dr Jimmy Johansson The 777
Läst 369 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-02-13 20:36



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Gott
2009-04-04

  Bjarne Nordbö
Du kan då konsten, den med orden, och jag hittar massvis som jag inte vet vart jag ska plasera det. Det tycks om.
2009-03-23

  lodjuret/seglare VIP
texten är läst och assimilerad
2009-03-11

  Lili Samuelsson VIP
ett jäkla flöde, som rinner mellan raderna, du har ett språkbruk som tilltalar, en lekfullhet som leker och ord som skampåle,snygvirkat
2009-02-24

  Dr Drey
bjutifål
2009-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Dr Jimmy Johansson The 777
Dr Jimmy Johansson The 777