Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om bilden, här skall man föreställa sig hur en vy över storstaden med lätthet jämförs med en mer verklig djungel.


Natursceneriets draperi (text i hett oönskad omöjlig repris)





Zebror har sina rutiga skäl
att aldrig bli riktigt bundis med tigrar

det är inte elefanternas fel
vad hjorten gör på savannen

vad doftar väl blommorna
då träden rör sig för vinden?

Om fiskarna i havet gick upp på land
skulle de förundras över ormarna

när lejonet gäspar
skall man förstå dess närhet till schakalen?




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-14 10:57



Bookmark and Share


  Nanna X
gillar dikten, djuren kunde vara människor i storstadsdjungeln eller någon annanstans. stör mig dock lite på ordet bundis.
2011-12-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP