Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

håll mej tyst genom natten




håll mej tyst in i natten
andas ömhet genom mej
medans regnet smattrar

var min mor, min älskade,
min syster, min älskare,
min allra bästa vän

låt mej få vara det barn
jag aldrig tilläts vara
hjälp mej att gråta

grundmura min manlighet
med dina kyssar av förståelse
när vi vilar i vår nyfödda tillit

smek mej genom natten
så ska jag sjunga dej
strålande sånger

inte tänka bara känna
seså nu slappnar vi av
flödar ljus ur källan




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-01 00:43



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Titeln och känslan i dina ord är så känslosamt sårbara , blir berörd..
2009-03-07

  Cosmic Johanna
Mycket vacker längtan och dikt, som berör.

Gillar titeln.

Detta borde vara allas rättighet
att få känna sig såpass älskad,
och därmed helad...
för det är väll så att kärleken helar.

applåder!
2009-03-01

    eva m h
Vacker och vemodig längtansdikt
2009-03-01

  Dr Jimmy Johansson The 777
Ädelgott stiftat ikväll.................
2009-03-01

  Måna N. Berger
Det lågmälda tonfallet i den här dikten stämmer väl ihop med den vemodiga längtan till en fullkomlig närhet som vi, kanske, aldrig får.. Den rör vid mig på ett sorgset sätt.
2009-03-01

  Anders Nordlander VIP
skulle vilja ge denna text en applåd
2009-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP