Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag fyller jag 81 år; här några verser ur Byrons dikt till Greklands frihetskämpar; en dikt jag har läst varje år sedan min 36.e födelsedag. (3 månader efter att han skrivit dikten dog Byron i Grekland av reumatisk feber.)


Lord Byron: I dag fyller jag trettiosex år

Mitt hjärta stilla dina slag,
sen andra hjärtan slutits till!
Men - kan jag ej bli älskad, jag
dock älska vill.

Mitt liv har gula lövens färg,
förödd var blom mig kärlek bar;
den mask, som fräter trädets märg,
är ensam kvar.

Vulkanen lik på öde strand
är elden jag inom mig bär,
ej tänds en fackla vid dess rand -
den dödsbål är.

Hopp, fruktan, mödans glada lott,
stark kärlek - allt är mitt ej mer,
jag släpar på en kedja blott,
som plåga ger.
...........................................
(översättning Sigrid Lidströmer)




Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 4965 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-02 07:03

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ~~*MariamAurore*~~
Grattis
i efterhand
2009-03-15

  L Patrik W Johansson VIP
Ja därifrån är ju Lord i mitt namn
Byronsk poesi har ju blivit förknippad med ungdomslyrik men han var ju riktigt gotisk ibland, hans vänner var väl Shelleys (Hon skrev Frankenstein och hans dikt blev ju med i Beethovens Nia så småningom som kör)

Hyllad vare Senior poetissan...

Be well,
LPWJ
2009-03-04

    Madeleine Ågren (Maduska)
Tack för dikten och grattis! Hipp hipp!
2009-03-02

  Mr Lindemann VIP
Gratulerar till 81 års dagen så!
2009-03-02
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP