Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En grå trädgård

 

Troligen aldrig kommer vi att peta
i samma jord.

Än mindre berätta
vilka fröpåsar vi köpt.

Och om det finns vatten
avslöjar mina ögon,
att näring har du,
så det räcker
till en botanisk trädgård.

 

Kom bara ihåg
att alla plantor inte behöver ansas,
en del vill bara ha utrymme.

 

Troligen aldrig
kommer kunskapen att landa
i välmående jord,

än mindre gödslas

 

och väntan i vrå vänta
tills troligen aldrig
står skrivet
på nästa fröpåse jag köper.

 

Numer får vart frö en plats
där påsar är tomma bilder
och en och annan

 

är ägare till...

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-07 01:05



Bookmark and Share


  peter markurth
bra gestaltning..
2009-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt