Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Malörtsdroppar och tårar

 

Du ställde dig i jämförelse
stod stilla, bara en yta.

Tillät tankarna finna linjen,
tillät dem göra ett extra varv,
sno in sig lite, se solen,

liksom.

 

Du blundade, såg
det dina öron saknade,
hade stängt ute.

Spåren du hade lämnat
efter dig, som kondens
växte i glipan till droppar,
där de i din jämförelse
stod sorgset, mot de flodvågor
du hade skapat.

 

Det var minnet
du i enkel nakenhet
skulle bära,

bär...

Som morgonen bär
i nyvaket ljus dagens första daggdroppe.

Smaken är lite densamma,
men i din värld

 

 


vågar du känna, flytta en sten,
lägga tungan

mot en stjärna

 

på marken.

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 403 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-03-07 17:51



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
De här orden lyfter mot en stark känsloförnimmelse, de står där, bokstäverna, svart mot vitt och bjuder på nyfikenhet men också stillhet...Det finaste jag läst av dig!!
2009-03-08

  Leva Livet
Blir rörd av dina ord utan att riktigt förstå...sparas!
2009-03-08

  peter markurth
genuin, bra slut....
2009-03-08

  Sanningsägaren VIP
bara så vackert... och sista stycket...
outstanding
så njutbar läsning
Tack!
2009-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt