Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintertrött...


Värmen från solen
bortom molnen
bak nordanvinden
lyckas inte
i sitt genrep
tränga sig
igenom
och fram
att värma
en trött övervintrare
som är
otillgänglig...?
oförmögen ...?
att ta emot...

solens strålar
konstanta
längs banan
mot fokus o
brännpunkten

hinder på hinder:
tid
moln
nordan
vinterrock
trötthet
otillgänglighet
en mur av uppgivenhet
efter mörker

i månad två möjligtvis tre
svårighet att nå fram
i månad fyra möjligen fem
förutsättningarna förbättras betydligt
(för en del
förvärras dock situationen)

givarens försök är konstant
dock
möjligheten försvagas
då mottagarens tillgänglighet
är otillräcklig
oförmögen
uppgivenheten är
gömd under rocken
och de mörka vinterkvällarna

likt ett förtorkat övervintrat nypon
som troget håller sig fast
i grenen
vittnar om en sommar
ett igår...

åter
skapas liv i värmen
hoppfullt
väcks det
uppgivna och trötta
vid premiären
tvingas övervintraren falla
bereda plats
för ny blomma
årets primadonna
prima Vera!
träder fram
efter att tagit del av
värmen
från solen
bak molnen
efter nordanvinden
i månaden fyra
troligen fem...




Fri vers av LundaMary
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-08 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LundaMary
LundaMary