Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En röd hund

Tiden bränner
tändstickor
under våra
nakna fotsulor

Byfånar åldras
och
övergångsställena
är en plats
där man går
över

Ljuset
är en strålkastare
från
en bil vars märke
man aldrig
hinner
se

Allting händer
och ibland händer ingenting
jag hör
en synål
falla
men noterar
det med
en gäspning

Märkligare dikter
har skrivits
bättre
större
kåtare
vackrare
texter
det kommer
som
en man
i en
ung importerad thailändska
jag lovar
och svär
det gör jag ochså

Fan vad
kul
det här med
poesi

Det kliar i fingrarna
som röda
hund

ollonet




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-08 18:25



Bookmark and Share


  Svartsilver
haha ja poesi e kul. och viktigaste livsgnista som tänder mina stjärnor.
2009-03-10

  stenhur VIP
Blir ollonet ett hallon då?
2009-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan