Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På farkost gjord av vingar

Du väver dina drömmar
likt spindeln gör sitt nät
och ur ditt hjärta strömmar
en sorgens melodi

Vad blev det väl av livet
som bara kom och gick
djupt i din blick står skrivet
om smärta inuti

Men drömmarna de finns där
och aldrig tar de slut
trots att du går med tunga steg
mot livets sista höst

Så svårt är det att känna
hur krafter sinar ut
och hur all ångest kramar
med järngrepp i ditt bröst

Hur kunde all din längtan
och kärlek bli så fel
du blev en liten bricka
i livets svåra spel

Mot drömmars land du svävar
på farkost gjord av vingar
och kanske blir du äntligen
i själen fri och hel




Fri vers av Junitvillingen
Läst 278 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-12 17:09



Bookmark and Share


  Jonathan Fryxelius
Vad roligt att höra en dikt med bra rytm och rim! :D
Men du verkar inte så konsekvent på rimmen, och det stör såklart lite grann. Samtidigt var rytmen så bra att det inte nödvändigtvis behöver spela någon roll med några saknade rim. Det viktigaste är ju budskapet, som sannerligen är lätt att ta till sig och bli berörd av :D Snyggt!
2009-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen