Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Självupplevt...


Inte bara mina fastrar - även min farbror...

Min farbror super
det vet alla
det är vanligare
att se honom alkoholpåverkad
än nykter

Vi bor grannar
han är ständig gäst
i vårt hem
mina föräldrar hjälper honom
med pengar till mat
sen han supit upp
hela lönen
han får rena kläder
och mycket kärlek

Från det att jag
fyllt tio år
och många år framåt
tycker han om
att ta på mig
en smekning på armen
ett litet nyp i baken

Han säger att jag
är söt som socker
och att han gillar
mina ljusa, långa flätor
När jag passerat
fjorton års ålder
förändras blickarna
och kommentarerna
blir grövre

Plötsligt börjar
det bli obehagligt
att vistas i närheten av honom
ett obehag jag känt
i flera år
men inte kunnat sätta
fingret på
men nu känner jag
- han klär av mig
med blicken

Han uttalar ofta mitt namn
på ett sätt
som ger mig rysningar
orden förändrar karaktär
och det händer
att han lyckas röra vid mig
på ett sätt
som äcklar mig

Alla säger
att han egentligen är så snäll
- om det inte vore
för alkoholen,
jag tycker inte att han
är det minsta snäll!
Jag gör allt
för att inte bli ensam
med honom
ja, för att han överhuvudtaget
inte ska få syn på mig

Vågar inget berätta
för mamma och pappa
för tänk om de blir
arga på mig!
det är ju synd om min farbror
som innerst inne
har ett hjärta av guld...

På kvällarna ligger
jag vaken
gråter ofta
funderar över vem det
egentligen är fel på
mina fastrar och min farbror
eller...
kanske mig?




Fri vers av Junitvillingen
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-14 14:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mod att skriva
mod att gå vidare
det är Stort!
2009-04-24

  Svartsilver
så smärtsamt att läsa om din uppväxt.
2009-04-14

  Tina Q
Den är oerhört stark, den här!
"Alla säger
att han egentligen är så snäll
- om det inte vore
för alkoholen,"
så sägs allt för ofta allt för lättvindigt...
- Det går inte att bortse från att alkoholen hos vissa framkallar en allt annat än snäll sida!!!
2009-03-15

  LassO
kanske det värsta av sånt, att känslan av "fel" ofta dyker upp... men som sagt, du fångar läsarens intresse
2009-03-15

  Vind
Smärtsam svit. Starkt skrivet. Och nu läser jag din "Om det finns en himmel" sedd i en annan belysning (än om den varit fristående). Att berätta är ett sätt att läka, tror och hoppas jag...
2009-03-15

    Nimrod
Blir obehagligt berörd av din text. Jag själv och mina barn har haft förmånen att växa upp utan sådana kränkningar. Tror tyvärr att det är vanligt med kränkningar mot barn. Helt oacceptabelt! Vad gör vi för att de som växer upp i dag och i morgon ska slippa kränkningar av vuxna i deras omgivning? Det måste gå att göra något!

Du skriver rakt, kort och gripande!

Stefan
2009-03-14

  Miss Mod
Smärtsamt, verkligen, men alltför många flickor kan nog känna igen sig.
2009-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen