Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En timme om dagen

Det krävs
mer än hammare
och spik
för att bygga ett hem
det måste ju
finnas någonting
inuti
ochså

tex

tavlor
på lyckliga minnen
kalas, bröllop
och barn

Det är en fördel
om huset
omges
av blåa skyar
gröna gräsmattor
och mensfria trosor

Det är
en fördel
om källaren är
fuktfri
och att mannen
är trogen

Det är väldigt viktigt
att helgen
inte är
alltför fettfri
och att
internet fungerar

Det krävs
mer
än fogmassa
för att
foga samman
och att hålla
stånd
mot
frestelserna
sockerfällorna
lössen
mössen

Mängder av
osynlig diamanter
bör lysa
när man
har läst godnattsagorna


Sen kan djävulshornen
lysa
i sovrummet
för variationens skull

Pastan
bör
kokas
enligt anvisning
fläsket bör man röra


minst
en timme
om dagen




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-16 19:08



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Sköna vardagstankar skildrade på ett varmt, humoristiskt sätt !
2009-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan