Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ärlighetens falskhet

Jag är ärlig, rak och bra
Jag är allt som man ska va
Bäddar sängen, borstar håret
Ler och låtsas hela året

Om du frågar mig någonting
Ger jag dig svar som ingenting
För i lagom-Sveriges land
får man bara må dåligt ibland

Vad jag innerst inne vill
blir en himla massa pill
att ständigt försöka gömma
istället för att glömma

Eller ska man kanske va
rak och ärlig och till och med bra
Kanske dags att resa sig upp
och sluta falla vid varje gupp

Jag är falskhet rå och kall
Jag gör allt för att verka ball
Inte den minsta sanning i mig
Jag bara låtsas och ljuger för dig

Att varje dag mig gömma
och ständigt misslyckas och glömma
Det smärtar djupt inom mig
Får jag vara ärlig mot dig?

Mina brister och många fel
Får jag tala om dem så jag kan bli hel?

Jag är ärlig rak och bra
Jag är allt som man ska va




Fri vers av Vågavaradu
Läst 320 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-17 17:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
flowet i texten är snyggt!
2009-04-12

  kissmequick
skitbra..
ja, absolut va ärlig
den du är..!
2009-03-20

    Busbarn
Helt otroligt att du lyckats rimma genom hela,
men vad ska man annars säga?
Väldigt bra!
2009-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Vågavaradu
Vågavaradu