Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag hade nästan glömt

Jag hade nästan glömt

lyckan i att få mötas av ett skratt ett leende
för alls ingenting
och det sagolika när det enkla
blir till nytt framtidshopp

Jag hade nästan glömt

glädjen i att få se den nyfikna livslusten
i den blick som inte behöver förstå någonting

Jag hade nästan glömt

hur värmen i en flyktig beröring
så snabbt tinar en frostig själ
och det underbara
i att få älska så villkorslöst

Jag hade nästan glömt

det rogivande i att känna tacksamheten
växa sig starkare för var dag

Och allt detta
får jag nu uppleva ännu en gång
in i en ny epok
genom dig min älskade

lilla dotterson




Fri vers av snöö
Läst 972 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2009-03-18 09:37



Bookmark and Share


    AA VIP
Fint skrivet om livet och pånyttfödelse. // AA
2011-02-05

  Jan Simonsson
Du skriver personligt på ett sätt som gör att jag känner igen mig. Inte bara i denna dikt. Kanske befinner jag mig i samma skede av livet.

Fullständigt förtrollad av en dotterson, just.
2010-01-26

  walborg
Tack för en underbar beskrivning av den pånyttfödelse som förunnas en genom ett barnbarns klara rena kärlek.
2009-08-03

  aol
är själv morfar underbart
2009-06-02

    sunnanvind
Varm kärleksfull, alldeles underbar i en vacker förpackning: mormors fina omsorgsfulla allomspännande kärlek!
2009-05-04

  Lejonhjärtas poesi
Mormors omsorg är något man minns med sann glädje.
2009-05-03

    JJ VIP
Om du nästan glömt, så ha jag totalt missat denna vackra dikt!
Underbart kärleksfull och mjuk i sin framtoning! Sålklar men sen applåd! Mvh. JJ.
2009-04-30

    Maria Malm
Tacksamheten över livet andas i raderna. Jättefin!
2009-04-30

    leelee
Så vacker...och vad jag började längta...
2009-04-24

  stenhur VIP
En underbar skildring av ett av livets största mysterier
2009-04-18

    Bim
..så fin mormorsdikt,-önskar dig och barnbarnet många fina stunder
har själv erfarenhet och mormorslycka går inte att mäta med något
annat
2009-04-10

    Elsmar
Ja, barn är underbara!
2009-03-29

  Maria T
Gudomligt vacker poesi om
hur det är att möta ett litet barn.
Leendet, beröringen, nyfikenheten,
lyckan, allt.
2009-03-28

    Bodil Sandberg
Vill nog påstå att jag förstår exakt..blev ju mormor för första gången för ett år sen..och det måste jag naturligtvis få skräppa med när jag får en chans..hehe..vilket som..är detta UNDERBART fint..varma applåder för värman som du så väl satt på pränt!!!
2009-03-23

  Eva Langrath VIP
Innerligt vacker text.

Eva
2009-03-22

    wildrosen
åhh vad härlig känsla att möta dessa små. underbart....
2009-03-18

  En strimma av guld
Finstämd poesi. Applåderar stort.
2009-03-18
  > Nästa text
< Föregående

snöö