Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klassresa till Auschwitz/Birkenau.


Cyklon B

En hög med skor.


barns skor.



Ett par röda med guldbroderier.






Du lilla flicka med ödet färgat rött. Sitter ditt ansikte på väggen och kollar ner på oss?
Dina fina, röda skor. Stoltheten själv.
Nu spottade på av bödlar.

En monter med barnskor.

Ta inte bara livet, ta deras stolthet också.

Förnedrande, äcklande, illamåendet står mig till halsen.


Ett rum fyllt av människor. Tryckandes hårt, hårt pressat mot varandra.
Nakna, varma kroppar med ett hjärta som fortfarande slår fort av rädsla.
Röda skor, rött blod.

Och så släpps kulorna ned.




Fri vers av MaFilda
Läst 312 gånger
Publicerad 2005-09-13 21:01



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Oj den här berörde mig mycket starkt
du fångar verkligen
känslan av vad du har upplevt
2005-09-13
  > Nästa text
< Föregående

MaFilda
MaFilda