Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1+1=Alkohol

1+1=alkohol
Måhända bittert och patetiskt.
Men sanningen är inte alltid så jävla trevlig.
Vi borde gå runt med äggklockor bakom öronen,
för att få något gjort.
Det är ändå alltid framtiden som får ta notan tillslut.

Det är mycket konstiga tankar nu.
Längtar till Östeuropa.
Till billig sprit och Aprilsol.
Till billig sprit i Aprilsol.
För grabbigt måhända?
Krismedvetandet på spets dock,
orkar inte dela täcke med främlingar.
Jag räddar hellre världen,
i en Woodstockhippies vildvuxna skägg:
Grönt är det nya rött. Påstår han.
Men CCCP-hjärtat glöder fortfarande
i klubbpuls och UV-ljus.
Påstår han.

Läser bara poesi för tillfället.
Det är det enda som känns angeläget för tillfället.
Det är det enda som känns för tillfället.
Funderar på att paketera;
all kärlek jag kan frammana i ett brunt kuvert.
Två frimärken minst!
Lämna adressfältet tomt och bara vänta:
Return to sender.
Skulle behöva lite jävla love nu,
trots min självvalda Robinson Cruise-tillvaro.

Jag är ganska svår,
påstår de.
Jag spelar bara,
spelar jag.

Världsekonomin;
hörde om den idag.
Det går inte så jävla bra lät det som.
Byggherrarna bygger och boskapen bor.
Visst är det väl så?

Just nu mottaglig för det mesta.
Kom hit!
Jag har villiga läppar och Solero.
Solen skiner nu.
Vi kan väl dansa på fasaden tills vi faller?
EN
GÅNG
FÖR
ALLA

Skickade ett vanligt sms idag.
Fick tillbaka ett solskens-sms.
Blev paff.
Ställd.
Skrivkramp.
Blev någon annan,
och svarade -
som någon annan.

Grattis A.!
Imorgon är det helg.
Då kanske svaren serveras på fat.
Grattis också fotoflickan!
till framgången och resten av livet!
Du läser nog inte detta och lika bra det.
Önskar dig all lycka.

Trots allt känner jag mig upprymd på något sätt.
Det är en bra känsla.
Ska försöka låta mig definieras av den,
det är ju trots allt VÅR!




Övriga genrer av sombrerotisdag
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-04 16:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sombrerotisdag