Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I afton herrarnas







Jag gick mig ut på stadens torg
där greps jag av sådan livfull lust
att trots där inte fanns musik
annat än i min egen existens
gled jag fram som om jag befann mig
i en danspartners armar och förde henne
i en vals där dansade jag i ensamhet

men trots det lust och frihet
där dansade jag i härliga turer
samt ben och fötter dansande
helt lätt på gatans sten

kroppen tog ut svängarna och det var
som om melodin sjöng i mitt bröst
drev sakta fram mot en kvinna
som såg ut att vänta på livet

att det skulle komma till henne
gled in i hennes famn
förde henne ut i dansens virvlar
kände så hur hon följde mina steg
hur hon tryckte sig mot mig
där valsade vi på

runt och kring dansande
i solens sken
för andra att se på och för ingenting




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-06 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP