Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
har inte särskilt mycket att säga om den här texten mer än att den borde justeras lite men jag har inte orkat så ni får klara det ändå


missförstå mig fel

"Har ni också tänkt på
Att vi blir färre och färre
Som tycker att det blir bättre och bättre
Så när det en dag blivit riktigt bra
Finns det inget längre som tycker det"
sa någon smart person för inte så länge sedan
så nu säger jag såhär

Vi proppas fulla varje dag med slagord från alla håll
Om isbjörnar som dör
Och skog som huggs ner
Och djurarter som utrotas
Och missförstå mig fel nu
Men varför har vi slutat jobba mot svält
Och det enda vi tänker på nu är global uppvärmning
Och missförstå mig fel
Jag är också en av dem som jobbar för en bättre miljö
Med mindre utsläpp
Och mindre växthusgaser
Och mindre sopor
Och mindre av det mesta

Men var det bara jag som missade när vi gick över från
”tänk på barnen i Afrika”
Till ”sluta äta nötkött, korna bajsar för mycket!”
Och missförstå mig fel när jag säger allt detta
Jag vet att vi visst gör saker åt det också
Men när slutade mänskliga rättigheter vara på tapeten
När blev tapeten ekologisk med ett stort skogsmotiv på?
Så snälla
Missförstå mig fel
Anledningen till att jag säger det
Är att alla andra slutade
När det blev modernt att vara ekologisk
När började vi bry oss mer om att regnskogen skulle bevaras
Än att människorna som bor runt den skulle överleva
Missförstå mig fel
Det bor mer än 6 miljarder människor på jorden
Och 99,87 % av dom är inte svenskar
Så istället för att försöka efterlikna USA kanske vi borde kika åt öst ibland också
Bara för att kolla läget och kanske veta vad som händer där också
Jag säger bara att
Vi borde kunna göra två saker samtidigt
Och även om världen nu skulle gå under i morgon
På grund av all förorening
Så skulle det väl vara värt att få leva den dagen också?
För även om världen nu skulle gå under i morgon
Så skulle det väl vara värt att plantera ett träd idag?




Övriga genrer av missförstå mig fel
Läst 206 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-07 10:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra och mycket tänkvärt.snart är det inne med nåt annat och planeten tellus glöms i vanlig ordning.
2009-05-31
  > Nästa text
< Föregående

missförstå mig fel