Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

24. Där slagrutan sänker sig ~ Karin Boye ( 1900-1941 )





Där slagrutan sänker sig
går källådern fram:
en knutpunkt för ödet,
en allvarsam.

Fly inte bort i drömmar
om rikare jord.
Här är din grund,
och makterna har
sagt sitt ord.

Det händer, om du
gräver här, att
ljunghedens mark
kan vattnas till en
lustgård och
lövrik park.

Det händer kanske
också att din möda
blir lönt med några
mörka revor
av vintergrönt.

Det ena som det andra
har ringa vikt mot
att du rör ditt eget
ödes levande skikt,
där ond makt bryts
där skapelse sker,
där du och världen
växer till mer.

Tro inte dina drömmar
ska sannas till sist.
Tro inte du ska få igen
de ängar du mist.
Där slagrutan
sänker sig bor
sträng hemlighet.
Där händer ingenting
av det du
väntar och vet.

Dra skon av din fot.
Var still, slå vakt.
Här unnas dig ett
möte med
födelsens makt.
Hur djup jäser jorden.
Hennes själ är som din.
Här öppnas dig
en väg dit in.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 857 gånger
Publicerad 2009-04-12 13:17



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Kan jag så vara säker på att det är du som har skrivit denna texten?
2009-04-12

  Cosmic Johanna
En mycket stark dikt med djup som berör,

av någon anledning blev det så påtagligt och sorgligt att hon tog livet av sig och inte stod ut med denna världen,

det sorgliga är att känsliga konstnärer inte alltid orkar.

fint av dig att ta fram alla dessa fina poeter och hylla dem på poeter.
2009-04-12

  Blomster
Karin Boye är en av mina favoritpoeter - liksom Dan Andersson. De båda behärskade konsten att både skriva vackert samt lämna djupa spår i själen - tänk om man var bara ett uns av en aning så bra med orden.

Tack för att du delade med dig av Karins fantastiska dikt!
2009-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP