Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om min Gudsrelation


Utan Dig

Du är solen uti himlen,
Du är sol i hjärtat mitt.
Du ger glädje i mitt inre,
och ett lugn i själen min.

Utan Dig är friden borta.
Utan Dig är livet tomt.
För till mig Du skänkte livet,
Och till mig Du skänkte hopp.

Du ser tårar i mitt öga,
Du ser sorgen i min själ.
Och när allt är mörkt omkring mig,
Då du bär mig i din famn.

Käre Jesus, Du är livet.
Du är här och Du är min.
Du är lugnet i mitt sinne,
Du ger ro i stugan min

Utan Dig ska ljuset svartna,
Utan dig blir kärlek hat.
Utan dig jag kan ej leva,
för min själ måste få mat.

Du är regnbågen på himlen,
efter regnet kommer sol.
Du är solen i mitt sinne,
och med Dig jag kan få ro.

Marie Andersson, Matfors
Skriven Fredag 22/8-08




Fri vers av Marre Marie Lindblad (fd. Andersson)
Läst 320 gånger
Publicerad 2009-04-13 23:41



Bookmark and Share


  LassO
som "du måste finnas", med Helen Sjöholm...
2009-04-18

  Junia VIP
Rungande applåååder! Sååå sant och välformulerat!
2009-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Marre Marie Lindblad (fd. Andersson)