Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men jag är faktiskt lycklig nu pappa...

Jag bad aldrig om det
bad aldrig om att bli född
men hade jag kunnat
hade jag gjort allt, allt
för att bli
den pojke
du så hett drömde om
Och hade jag vetat
vilket helvete
du skulle ge mig
så hade jag inte
låtit mamma föda fram mig
då hade jag mitt under
förlossningen
skyndat att vända om
Men vilket barn
kan välja
om det överhuvudtaget
vill komma
till världen
vilket litet barn
har möjlighet
att bestämma färden

Nu, många år senare,
vet jag att
det var värt
att bli född
för trots allt som du
utsatte mig för
lärde du mig också något
Du lärde mig
hur man INTE
ska vara
något jag inte förstod då
men som jag förstår nu
Så – även av det onda
kan det komma mycket gott
det har jag tack vare dig
käre far
faktiskt äntligen
förstått

Var än du befinner dig
i detta nu
vill jag att du ska veta
att jag har det
riktigt bra
Kanske hade jag
inte varit
den jag är
till kropp och själ
om du från mitt
första andetag
istället hade velat
mig väl...




Fri vers av Junitvillingen
Läst 241 gånger
Publicerad 2009-04-14 17:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Seger -
och diktens jag
valde möjligheten
trots allt
2009-04-15

  Mika Boström
Jag beundrar verkligen starka människor som du,
som trots hårda motgångar från de som borde stötta oss.
Åter igen underbart skrivet, du har verkligen ett speciellt flöde
i dina ord.
2009-04-15

  Roula O
stark text som berör...
2009-04-15

  Suzy med punkterna
En mycket stark text som berör
2009-04-14

  Larz Gustafsson VIP
Detta måste vara ohyggligt svårt att hantera.
Jag skulle ha gått under.
2009-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen