Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att " komma ut " och " hitta hem "



Min vän
" kom ut ur garderoben "
efter att i flera år
ha utkämpat
en strid i sitt inre
- att förlika sig
med att han
inte är hetero
Och dessutom -
Vad skulle omgivningen säga?
Hur skulle hans närmaste reagera?
Och mamma och pappa -
hade de ens anat något?

Vid trettiofem fyllda
vågade han
äntligen ta steget
Inte helt smärtfritt
inte utan att bli ifrågasatt
och mötas av både
tårar och tusentals frågor
men - nu var det gjort
han var fri
från det ok som tyngt honom

Idag är han förlovad
med sitt livs
stora kärlek
och jag är så lycklig
att han " hittat hem "
Önskar så att han
och hans kärleksvän
får leva tillsammans
i trygghet
och harmoni
utan att bli ifrågasatta
eller hånade

Att somliga kan tycka
att det är fel
att älska någon av samma kön
till och med anse det vara
smutsigt och äckligt
har jag svårt att förstå

Det viktigaste
är väl ändå
att våra medmänniskor
mår bra i själen
känner harmoni och glädje
Spelar väl ingen roll
vem man älskar
- bara man är lycklig!

Min glädje över
dessa underbara mäns
rena och sanna kärlek
vet inga gränser

Och jag är så innerligt glad
för min väns skull
att han äntligen, äntligen
har hittat hem!




Fri vers av Junitvillingen
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-15 21:31



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Härligt! Människor ska älska varandra; det är det enda sanna kärleksbudet som folk borde rätta sig efter. Inte slå ner på andra; jag är så glad när människor mår BRA!
2009-04-16

  Eaglemountains VIP
Ingen kan döma någon annan än Gud. Men själv är jag emot detta, eftersom jag följer det som står i bibeln. Men, jag dömer INTE. Det får jag inte göra.
2009-04-16

  CharlieShane
Enormt glad för för din vän.
Och bättre sent än aldrig.. Finns säkert massa människor därute som har gett upp och tvingar sig själva att leva i heteroäktenskap för att "passa in" och tro "det går över" ..
Välformulerad och uppriktig!
2009-04-16

    sunnanvind
Glad att han hiitade hem...vem kan döma?!
2009-04-15

  systeringer
Den som bär kärlek i sitt hjärta, ser inte till kön.
Bra text!!
2009-04-15

  Larz Gustafsson VIP
Själv tar jag helt avstånd från homosexualitet.
2009-04-15

  Roula O
det är upp till var och en vem man vill tillbringa sitt liv med... fy skäms för de som tycker att det är "smutsigt" och "äckligt"... mycket bra skrivet!
2009-04-15

    ej medlem längre
Oh ja blir så glad av att lhöra om homoäktenskap!
Jag kan verkligen inte heller förstå hur någon kan tycka att sådant kan vara "smutsigt" eller "äckligt", som du skriver.

De viktigaste är ju att man är lycklig. Så jag håller med dig till 100%!
2009-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen