Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vita täcken värmer

 

Nu är det ljust,

Vad mörkt det blev...

Strimman av gemytlighet,
täcket, vitt mot grönt, utbytt,
byts mot lätta lakan
och ett naket torg som växer sig stort.

Tryggheten rinner bort längs diket.
Avskalat växer sig stort,
större,
formlöst,
i ett blått oändligt varande, kisar mot solen.

Vad mörkt allt blev...

Solglasögon
finner plats,

men kylan finns kvar
trotts att humlor

flyger

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-20 23:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt