Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett II

Kylan försöker krypa tätt intill
mig under filten, hennes nakna hand
glider inunder, darrar mot min hud
och rör vid mina brustna läppar, hon

vill värma sig i famnen, hon vill dricka
mina suckar och beblandas med mina
dåsiga andetag, vill störta in
i djupet av min kropp och fatta eld.

Jag ligger ner i värmen. Vattnet ångar.
En kvälls försiktiga försök att slinka
förbi det gula ljusets vakter hejdas

av ögats ljus vid medvetandets tröskel.
Verkligheten pulserar till musiken.
Hon somnar där på andra sidan världen.




Fri vers av Daigo
Läst 402 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-29 23:34



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
härinne blir nog allt (nästan) ett uppsving

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-30

  Daigo
Vi lider nog bägge av HaikuSyndromet. Tranströmer smittade mig med sina gåtfulla när Zarathustra redan smittat mig med gåtan.

Hennes ögon
Svart hål omhuldat av
kallt grönt ljus

Vågar jag publicera min tidiga kärlekspoesi?
2009-04-30

  L Patrik W Johansson VIP
...med annan smak eller i en annan del av landet kan vara illa nog

på andra sidan sängen...

hela världen går och lägger sig på olika ställen
tror jag skrev en haiku igen

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Daigo
Daigo