Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något litet om röster






Jag anser att man alltid i
folkomröstningssammanhang
bara skall rösta om sådant
som blir aktuellt att träda i kraft
först om säg 25 år eller mer.

Kärnkraftsomröstningen visar
helt klart att det var nycket sunt
att rösta om något som skulle verkställas
först cirka trettio år senare.

Vi bör absolut avhålla oss ifrån
att folkomrösta om vilka som skall ha makt
att regera om bara några år.

När jag går och röstar på ett parti
vill jag att de skall få börja regera först
25 år senare.

Detta kommer att säkra demokratin.
Detta gör att när jag några år senare
åter igen skall rösta så behöver jag bara
försöka tänka mig hur världen ser ut
om cirka 28 år.

Detta kommer att skapa trygghet i samhället.
För om jag kommer fram till att jag
röstade på om möjligt fel parti så är jag
åtminstone i trygg förvissning om att
det inte kommer att drabba mig lika hårt
som förvisso nästa generation av
röstberättigade.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-30 08:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP