Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jaget i brevfilmen är inte att identifiera med poetjaget, ehuru texten är klart påhittad för att roa just poetjaget en smula så här i pollentider...


Vardagsvånda




Kära Maud.

Det var verkligen länge sedan jag hörde av dig om dej och ditt lilla liv. Du måste absolut höra av dig och berätta allt om trädgårdsfesten och det senaste skvallret. Jag är så nyfiken på att få höra om dej och Sixten och alla era fyra barn och hur det går för dem.
Ofta när jag går in i en livsmedelsaffär och går längs gångarna tänker jag på annat. Tills jag kommer till avdelningen för tvätt och hygien. Då vandrar blickarna längtansfullt tills de stannar vid dassrullarna. Där du, Maud, må du tro det finns många märken att välja bland. Oavsett hur mycket eller litet jag ännu handlat för när jag kommer dit så är det just där som hjärtat slår en extra volt och handen sträcker sig ut som för att... ...men så slår samvetet till. Jag har ju redan veckan innan köpt på mig ännnu mera av den mjuka fina som broderade och färglagda sorten så nu får det väl ändå vara nog? Det hugger förstås en smula i hjärtat när jag tvingar mig själv att gå vidare till bröd och kakor. Men det är ju just en vandring i ett snabbköp som gör livet värt att leva för den som inte har råd med porsche och hus på landet.

Kära hälsningar

Greta H.






Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-30 09:33



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Lite dasspapperhumor är aldrig fel!
Gillar den här självdistansroligt roliga!:)
2009-04-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP