Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något litet om personlig integritet.





Jag tycker det är klart integritetskränkande att det finns en mediabevakning av idrottsevenemang och även musikevenemang så att publiken fastnar på bild och läggs ut på internet. Kanske till och med i direktsändning. Nu är det dags att kräva ett filter som automatiskt gör publika ansikten oidentifierbara. Detta bör även gälla de som tar fotografier av gator och torg. För att hindra turister från att fånga oskyldiga människor på bild bör samhället bekosta dyra elektroniska störningssystem som får allt i gatubilden att se ut som ett vattrat badrumsfönster. Kanske en bra lösning även för mediabevakning av publika platser som sportarenor. Om någon enstaka supporter skulle protestera mot att bilden i tvrutan skulle vara ogenomtrnglig så får man förstås förklara att hänsynen om privatpersoners integritet kommer i första rummet.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-30 15:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP