Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
texten 'mitt 1:a majtal', av thyra, inspirerte


Kritik på en text (215)






jag håller med poeten om
att textens innehåll är naivt

bara tanken på att människor
som till vardags orkar skänka varandra ett leende
ett handtag
komma med några uppmuntrande ord
skänka en tia här och ett par hundra där...

...skall kunna tänka sig att ställa upp
på att visa litet medmänsklig kärlek
på sin fritid och på första maj dessutom
det betraktar jag som överkurs, jag menar...

...man måste ju få vila mungipor och ögon
trevande händer i plånböcker
getögon kastade av värme och kärlek
tröst och uppmuntran...

...man måste ju få vila
sina medmänskliga drag och färdigheter
åtminstone då det är helg ta mig sjutton




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-01 12:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP