Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en återvändsgränd med panik i bröstet

Narkosen släpper
så småningom
vi ser små fjärilar
utan
skyddsnät
brännas
mot
den stekande
solen

Det doftar död

asfalten
och inga läckra
ben i högklackat
åmar sig

just den
platsen

Det här
är
inget
skämt

Snutarna
är
redan döda
utan att dom ens
dragit
vapen
och löven
vittnar
om
svarta
moln

Inga glädjegroggar

våra
bord

Men kanske
ett glas
rött med tårstänk
för
min
våldtagna
syster

Sakta glider
rättvisan
ut från land

In stiger
ondskan
med
ett vargagrin




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 157 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-02 23:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan