Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ofta förekommen händelse under min barndom...


Hoppet är det sista som dör, men för mig dog det många gånger...

Jag minns
när jag stod där
under hatthyllan
med tårarna rinnande
Inte heller denna gång
fick jag följa med
du och två av mina småsyskon
var återigen på väg
men allt var så hemligt
jag fick aldrig veta
vart ni åkte
eller vad ni gjorde
Det vände sig i magen
jag ville, ville, ville
sitta i motorcykelns sidovagn
och hoppades
in i det sista
att du skulle ångra ditt nej
att du skulle säga
att du ville ha mig med
Istället skrattade du
åt mina tårar
" stora flickor på nio år
är väl inga lipsillar heller! "
men när ni hade åkt
växte ångestklumpen
sig allt större
och jag grät
tills ingen gråt fanns kvar
för DEN stunden…




Fri vers av Junitvillingen
Läst 194 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-05-08 15:58



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
STARKT och ont att läsa ..... rörande och berörande .....
2009-05-10

    ej medlem längre
Diktjaget
förmedlar
uteslutandets
helvete
och själar
darrar
2009-05-09

  Lasseman VIP
Ush! ja sånt kan sätta sig kvar länge länge och växa och göra ont i själen .. sänder dig en tanke! vill du kan du få sitta på min pakethållare på cyklen ;) kram och applåder
2009-05-08

  HQ
Oj vilken stark text, den lyser av smärta!
Bildspråket är så tydligt att man kan se den lilla flickan
stå där, ensam och förkrosad.
Fint skrivet
2009-05-08

  Larz Gustafsson VIP
Det gör verkligen ont i mig att läsa detta och tårarna vill tränga fram.
2009-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen