Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du härliga höstmorgon.

En kall morgon, höstens första timmar,
sveper min kalla kind och mina torra händer.
Vinden greppar tag i mitt hår,
leker vilt bland höstlöven.
De sagolika färgerna glittrar i morgonsolen
och sticker försiktigt i mina ögon.
Lyckliga barn slänger föda åt de hungriga svanarna,
som tappert letat mat i den kalla höstnatten.
Äldre damer håller hårt i sina hundar,
hoppar och leker vildsint med de röda höstlöven,
som inte vill nudda marken täckt av dagg.
Du kalla höst,
du är välkommen, tack och adjö du varma sommar.
Vi ses.




Fri vers av madeleine.
Läst 452 gånger
Publicerad 2005-09-21 11:38



Bookmark and Share


  Pete
vackert, känns som lite personlig allegori och viss ironi. En vemodig beskrivning med blandade känslor som känns träffsäker
2005-09-21
  > Nästa text
< Föregående

madeleine.
madeleine.