Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ATT SKRIVA POESI SUDDAR LÄTT BORT VISSA ANDRA MINDRE VIKTIGARE SAKER

Ring mig
närsomhelst
men jag kanske
inte svarar
för det är

jag skriver
poesi

Sök mig
bakom
berg
under långpromenader
vid cafeer
och barer
men jag kanske
flackar
lite lätt
med blicken
för det
är då
jag skriver poesi

Ge mig lösningen
för världsfred
rätta till alla klimatförändringar
låt mig sniffa lite
lätt

beyonces
trosor
( med beyonce i )
men ursäkta om
jag plockar upp
ett anteckningsblock
för det är då
jag skriver poesi

Snegla på
mig
under tiden som jag sätter på
dig bakifrån
hämta smör
åt
mig
när jag ska steka ägg
fyll på
mitt
whiskyglas
när det är
tomt
men ursäkta om jag inte säger tack
för det är då
jag skriver poesi

Locka mig upp
i ditt ufo
ta mig på
en sightseeing
i universum
bevisa att det finns liv på
mars
och manliga varelser
som inte suckar under
en förkylningsvecka
men ursäkta
om jag pelar mig i naveln
och gäspar lite
lätt
för det
är då
jag skriver

POESI




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 268 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-05-13 22:33



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Härligt skönläst djupt men ändå med glimten i ögat på ett sätt som är förträffligt !!
2009-05-14

    Bodil Sandberg
det kunde inte sägas bättre..applåder!!
2009-05-14

  Bjarne Nordbö
Nattens bästa läsning. Kanon.
2009-05-14

  Sturesdotter
texten sitter som en smäck, precis så är det ju
2009-05-13

  Lilla My* VIP
Känner igen den disträe poeten däruti...med block och penna kan allt runtomkring försvinna...ner på pränt...eller bara disträ...*fnissar mig förtjust igenom denna du skriver med kul självdistans o tänker...kanske alla män är poeter...iallafall..*...;)
2009-05-13

  Måna N. Berger
En sann POET har talat! Bra, jättebra :))
(Satt själv på ett styrelsemöte i hembygdsföreningen, i kväll och skrev poesi..)
2009-05-13

  Suzy med punkterna
Tänkvärt tjusigt skrivet
2009-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan