Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi ville vara poeter

Vi ville vara poeter
vi
ville
välta omkull
alla bokstäver
och våldta dom
mot
sin vilja
bara för
att föda
ett
nytt ord, en ny mening
utan pekpinnar
i oskuldsfulla rövhål

Se hur vi
smeker
vita ark
i solnedgången
utan ens en kopp kaffe i sikte

Se hur vi
dansar nakna
bland
kötträdda vegetarianer

Se hur vi
kastar oss ut
bland
repfria lianer

Allt för ordet
meningen
och livet

Vi ville vara poeter
och rusta oss
med rostfria
pennor

Så släng
ditt
kaos
rakt in i
dikten
blöd
för
det rätta avslutet

och börja
om
efter det




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 223 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-05-16 19:12



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Precis så som det känns!
2009-05-17

    Barbro. Norberg-Rönnlund
Starka ord, härligt flyt och så enormt talande ord. Gillas skarpt då den skakar om i "planeten".
2009-05-16

  Suzy med punkterna
Stående ovationer från mig!
2009-05-16

  Dorian
detta gillar jag
2009-05-16

  Yrre VIP
Applåder!!
2009-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan