Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det finns de som genomför,
och de som planerar

det finns också de som är så rädda för både genomförandet och planeringen att de vägrar greppa sina tankar,
undviker medvetet några försök i att veckla ut dem

- räddar sig själva i hoppet om skönhet i det flyktiga, ogreppbara, outvecklade - det som aldrig blir

Nog har du fått mycket spe,
ock av mig
men nog har du fått kärlek på kuppen
Se bara på dig själv och var den synen tagit dig
Kanske du lär dig bli däst och kritiskt granskande med åren - sådär från sidan om.

Det finns en plats här framför mig, men kanske kommer vi aldrig heller närma oss varann:
jag bakom dig, betraktande i avsmak och nedlåtande - aggressivt passiv
du med blicken framåt, aldrig riktad någon speciell stans, aldrig på mig.
kanske skönjer du spegeln därborta
beräknar sträckan du måste avverka dit.
går utan betänkligheter,

låt gå.




Fri vers av kirsikka
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-23 13:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kirsikka
kirsikka