Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havets hjärta

I minnet vandrar du fram
där vatten blandas med snö
vågorna rullar in
hör havets hjärta slå

Sängen ditt sista hem
hopkrupen som ett barn
förvandlingens sista tid
men blodet flyter still

Du -
du vill komma till ro
slutas in, av en våg föras ut
komma hem

I dimman träder de fram
i töcknet runtom din säng
ansiktena från förr
röster du knappt hör

Gud som håller dig kvar
huden torkar till papp
en säng som skaver din rygg
och havets hjärta slår

Du -
du vill komma till ro
slutas in, av en våg föras ut
komma hem




Fri vers av Gustaf
Läst 1088 gånger
Publicerad 2005-09-23 08:02



Bookmark and Share


  Propella
Skönt skriven text med underbart flyt i, du formar små meningar som är enastående.
2005-10-25

  Staffan
Den här föll mig i smaken - talangfullt så det räcker och blir över. Tack för att du lät oss andra uppleva detta också.
2005-10-09

  Andasin
Verkligen stark.
Bokmärkt för den går rätt in.
Tack.
2005-09-23

  alvan
Oerhört vacker! Den känns rätt in, känslosam med en vemodig ton av längtan.
Det bästa jag läst på länge!
2005-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Gustaf
Gustaf