Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urmodern är poeten

Köttet
blodet
lusten

Allt vilar
i poesins
fuktiga sköte

Ett urskrik
ekar
över
bergen
som en summa
av innehållna
aggressioner

Det måste
skäras
ut med
ett kejsarsnitt

Förläggarna
är
barnmorskor
med snett förhoppningsfulla leenden

Efter otaliga timmar
av värkar
och starka bedövningsmedel
så föds
en himmelsk gåva
en helt ny
dikt
och ur moderkakan
trillar
halvätna
pennor ut

Är det inte
ett mirakel
säg är
det inte
det




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-27 22:12



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Gillas:)
2009-05-28

  Sturesdotter
*ler stort*
Funderar på namnfrågan...

:O)
2009-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan