Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu ett litet bidrag till särskrivningens evangelium (det lilla bidraget är titeln på texten, själva texten har jag låtit bli att dissekera, det är en potentiell läsares sak)


Unders ökande journal i stik







Det har kommit fram i en påstått färsk undersökning att vi människor ifrågasätter alldeles för litet.

I köket står pappa och lägger upp resten av pajen i en bunke med lock på. Han upptäcker att skeden är full av paj och måste ha något att skrapa ur skeden med. Så han ber ena dottern om viss assistans.
-Kan du, Gunilla, ge mig en sked till?
-Vad skall du med den till? Dessutom heter jag inte Gunilla. Bara för att vi är tvillingar vill jag ändå känna att jag är en egen individ och behandlas därefter. Du vet mycket väl att det är jag som är Paula.

Gunilla står i garaget och meckar med sin moped. Där hon står är det litet krångligt att ta sig dit där verktygslådan står så hon ber sin äldre bror Patrik om hjälp.
-Kan du ge mig skiftnyckeln tack?
-Vad skall du med den till? Då får du göra mig en tjänst. Du tar disken den här veckan eller så går jag bara nu. För resten har vi inte mindre än fem skiftnycklar. Jag får verkligen be dig att vara mer precis i framtiden om du vill ha min hjälp.

På arbetsförmedlingen är Paula och kommer efter viss väntetid fram till en förmedlare. Paula uttalar sig först.
-Varför skall det ta så himla lång tid att vänta. Vi är bara tio sökande här och ni är fem förmedlare.
-Kommer du hit för att ifrågasätta personalen eller för att få hjälp med att söka arbete? En annan sak, när vi väl hittar ett jobb som kan passa dig, vad får dig att tycka att just du är värd att få det jobbet?

Jens kommer till en frivilligorganisation som får stöd av kommunen. Han ser fler unga där än gamla men vet också att många gamla behöver hjälp för att alls ta sig ut. Det är också därför han är där. Personen han skall tala med sitter och dricker kaffe med en äldre dam i åttioårsåldern.
-Ja, kan jag hjälpa till med något?
-Jag vill arbeta som frivillig med att hjälpa gamla med olika sysslor.
-Den mesta hjälpen går åt till att ledsaga ut på promenader, gå med till sjukhus, tandläkare, banken osv.
-Jaså, jaha. Det låter ju bra. Jag är klart social av mig och har hört andra tala väl om mitt engagemang för andra människor.
-Just nu är det många som söker sig till oss. Du har väl ett komplett cv med dig?




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-29 09:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP