Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(sång med eller utan dans)


Visst firande före firande?






Med en enkel tulipan
uppå bemärkelsedan
jag har den äran
jag har den äran
å fallera

hipp hopp fallerallanla
hipp hopp fallerallanla
å gu va kärringar
har’e bra
ja fy fan va kärringar
har’e bra

här kommer en annan
med tårta, present
å färskt kaffi i kannan
å tårtan e resistent
mot fagra suckar o dement

hipp hopp fallerallanla
hipp hopp fallerallanla
å gu va kärringar
har’e bra
ja fy fan va kärringar
har’e bra




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-31 12:21



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Sången är dialektal i uttalet, ungefär som i 'kärr ingar', 'kär-ringar' eller för din del då, käringar, kär-ingar...

Bilden är tagen av min 'dig i tal-kamera', i Karlstad, du vet ett stenkast från Konsumbutiken mitt i Herrhagen, åt andra hållet så still en del kanal te Klarälven.
2020-09-19

  lodjuret/seglare VIP
de där mystiska balkongerna är nog trapphuset som är inglasat för att mildra golvdraget
2009-05-31

  madigan
Kärring?..inte Käring?
Apropå bilden av huset är det balkonger vid sidan eller vad är det
undrar denna nyfikna Kärring
2009-05-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP