Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På skolans tjärpappstak

Cigaretterna
glödde
som vilsna fyrar
i den där lilla
skogen
vid vår hemby

Lika vilsna var
vi med
en hunger som
åt
upp oss inifrån
och drog våra rastlösa
själar
över het sommarasfalt
året var
1988

Flickornas
bröst knoppades
och vi
satt där i skogen fantiserade
och hoppades på
en skymt
eller rentav
en chans
att få vidröra detta heliga

Så vi
klättrade upp
på gympataket
som
spindelmän på
jakt efter flugor

Kikade ner

dessa nakna uppenbarelser
med ögon
som pizzatallrikar

Gud hade
skapat dessa
kroppar
och för ett ögonblick
under sommarhimlen
på skolans tjärpappstak
var fem tonårspojkar
frälsta




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 188 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-01 22:11



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Sött! Och du är säkerligen inte den enda som tjuvkikat...även tjejer gör det
2009-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan