Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan inte stoppa en flod...

 

Mycket dolde sig under blågröna löv,
under svarta former kallade blad,
vår boks sidor.
Mer än vi anade dolde sig där
i väntan på att ruttna.

Där syntes allt, en rutig tulpan och Jupiter
där vaggade sanningen på vågtoppar,
där var ljuset, mer än vi anande.

Tiden tände dagen, satte oss i brand,
vi såg vätan
som avspeglades i tårar
som sidovyer.

Som allt det där som alltid varit kletigt
där...

där vi stannade till
tuggade i oss av verkligheten,

vi...

isbitar på en solig esplanad,
tappade bort gårdagen.

 

---

 

Doppade mina fötter i bäcken,
såg hur du virvlade dig vidare,

omslöt mina tår, tårar...

jag satt kvar.

 

Kunde inte stoppa en flod.

 

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-02 00:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt