Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjunde juni

Juniluften känns som i oktober
En kall frisk fuktig underton
Stora djupgrå moln kappkör över klarblå himmel

Strandens kurva sträcker på sig gyllengul
Strålar värme som en kelig katt
En vacker kritvit svan glider stilla längs med vattenbrynet

Svanens hals en båge emot himlen.
Vattnet vattras där den glider fram.
Dess vågor lapar lojt mot strandkanten. Svanen går på grund.

Svanen ser sig plirigt om med framsträckt hals.
Två svarta ben fälls långsamt ut
Hjulbent plattfotsvaggande går den upp på land
















Fri vers av Dough
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-22 22:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dough