Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren är tiden

 

Där vi i väntan trampade vidare
i önskan på
öppnade sig något oberäkneligt
men på plats.

Det vällde sig runt hörn
fyllde skuggornas oas
minnen
möjligheten att återigen njuta.

Alla tecken i väntan på
avverkades där vi skrev önskan
på små lappar
som drunknade bland kvitton.

Det vi väntade på
tog sig ur lera
över ytan
mot ljus.

Värme svepte sig runt nästa hörn
in i skuggan
sökandes ny kraft
ljus.

Vi njöt av en blå himmel
såg solen strö bilder på gator
stenar svarade
mot sandaler.

En och annan glasstrut gungade förbi ibland
men mest av allt
såg vi speglar
leenden som stannade upp.

Vi landade allt bland dofter
i ett regn av kronblad
vi stannad till andades
under ett rosa paraply.

Jag önskar vi gjorde det oftare
för här skulle du vara
ett med dofterna
färgerna.

Här skulle all tid intill
vara drömmen att vårda
och sagan början
och vi göra det.

Här har du plats

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-08 23:43



Bookmark and Share


  Stefanie Nerman
Vackert drömmande, man vill att det skall fortsätta, spinna vidare.
Jag gillar denna mycket, vet inte riktigt varför, komer kanske på det så småningom. Bokmärkes iallafall!
2009-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt