Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingen logik i det hela? tänk efter så ser ni


Växande Sinne

Mitt sinne växlar från gott till ont,
fummlar sin väg genom luften, som ett mynt i en mafioso hand,
som ett kort i en rävs hand,
som en väntan i en annans,

Inget kan bli som de fäktande cellerna i en hjärna så ond
som ställer sig, utan karta och en skymt på kompass,
men när vintern faller och snön kryper sig på,
vänder dom sig sakta mot väst, för flytta.

Hitta nya celler att svärta, hitta gula världar att släcka,
att finna hela vedträn att spräcka så enkelt som en tjugoårings tjyvenkla sinne för brott att befläcka.

Sitta hela sitt liv i väntan på att få sticka,
att sjunga alla psalmer, för att sedan enkelt minnas,
att på att det var bibeln du skulle kunna citera utan och innan, för det är bara text som denna och dina,

att skita ner en offentlig toa för att sedan somna på plats.




Fri vers av NiklasGustavson
Läst 138 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-11 21:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

NiklasGustavson
NiklasGustavson