Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellanöstern

Ett liv som tas iväg på nolltid
han lämnar en oberörd värld bakom sig
Kanske till det bättre


Kölden och regnet piskar hans kropp genom de sönder rivna kläderna som klistrar sig runtom honom
En sliten våt kartongbit som skydd över huvudet för den kommande natten
Det är hans hem och hans enda trygghet
Tårarna samlas tätt i de sammets bruna ögonen,
när tankarna far tillbaka till det som en gång varit hans familj
Ingen finns kvar hos honom
Kriget tog ifrån han allt
precis allt.


Han jobbar som slav under förtryckarens tid
slav för sin egen överlevnad och för sin egen stolthet
Maten letar han efter i en stor svart soptunna på utkanten av gatan
och törsten släcker han genom att dricka vattnet från de gråsmutsiga pölarna efter gårdagens kvällsregn

Han är så sjuk och så otroligt svag
Men ingen medicin i världen skulle kunna bota det han har inom sig
den sorgen

Han lägger sig ned med huvudet på gatan
låter kölden sakta och varligt omsluta hans kropp
och börjar en sakta vandring mot ljuset
där hans familj nu hör hemma


Hans kropp ligger livlöst kvar i denna tunga misär
och han är definitivt inte den sista att möta detta grymma öde…




Övriga genrer (Essä/Recension) av Moa Rindell
Läst 282 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-10 15:51



Bookmark and Share


  Ewa Flower
Så gripande och starkt skrivet om en människas sista andetag där hoppet dör ut för det finns inget kvar att leva för! Applåder!!!
2009-06-11

  Rockalex
det du beskriver

handlar om verkligheten

du är så verklig
2009-06-11

  Larz Gustafsson VIP
Många är också de judar som omkommit i palestinska terrorattacker.
2009-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Moa Rindell