Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid sidan av Dalälven

 

Att vårda en eka
är att smaka på vårens sötma,
livets frasiga yta,
en krispig njutning.

Att göra det tillsammans
är dubbel njutning.

 

Ännu finns sorgen
att du inte tilläts
leva dig vackert rotfast.
Möjligen hade längtan varit mindre
utan vingslag och en väntan på...

Ännu finns två steg,
ett runt tjärad eka,
ett över det jag ser.

Därutöver

väntar världen

men...

 

Packar skor med papper,
tvinnar björkrötter,
torkar fuktig sula
mot björkvedsbrasa,

Syr ihop något med rotbitar,
minns...  det du gav.

 

Väl i yster vårflod
virvlade det innombords
i ekan.

 

I mig

 

fortfarande.

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 250 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-06-16 21:28



Bookmark and Share


  aol
så vemodit vackert lukter smaker fint
2009-06-17

  Lena Krantz VIP
Jag läser en lite vemodig känsla i den här fina dikten men givetvis också tjära och båtar, vatten och sommar!

Finemang!
2009-06-16

  Elaine.S VIP
Tycker om tonen och känslan i dina ord, känns som naturlighet, inga krusiduller, bara äkthet och närhet
2009-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt